Lid worden
Hoge-Eng Oost 30
3882 TN Putten

0341 - 35 74 42
info@sportcentrumputten.nl

Judo

judo

Judo is een erg leuke sport. Het nodigt uit, daagt uit, en in het judo bevinden zich een groot aantal motorische facetten van het bewegen die spelenderwijs aangeleerd en getraind kunnen worden.

Conditie: 3
Spierkracht: 2
Vetverbranding: 3
Coördinatie: 4
Lenigheid: 2

Wat is judo?

Er wordt tijdens een les dan ook veel bewogen. Doordat de leerlingen vele nieuwe bewegingservaringen ontdekken wordt het reactie- en het coördinatievermogen ook bevorderd. Ook krijgt de judoka meer zelfvertrouwen.
Tijdens het judo wordt ook veel arbeid verricht. Je kracht, snelheid, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen worden positief ontwikkeld in het judo. Ook speelt tactiek bij deze sport een grote rol.
Judo is een sport, maar ook een spel. Je kunt judo recreatief, dus als spel beoefenen, maar ook als wedstrijdsport, om de prestatie. Tijdens het recreatief bezig zijn is men ongedwongen risicoloos bezig. Beoefen je judo als wedstrijdsport dan ben je aan het strijden tegen een tegenstander. Het gaat er hierbij soms hard aan toe. Dit kan ook in de les met partijtjes, maar gebeurt natuurlijk meer bij de wedstrijden.

Voor wie?

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka's beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport.

Wedstrijden

Veel judoka's zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Ook bij Sport Centrum Putten doen wij regelmatig mee aan wedstrijden en vallen onze judoka's regelmatig in de prijzen.

Graduatie

Als je met judo start begin je met de witte band. Daarna volgen geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Tussendoor kun je slippen behalen. Als je de zwarte band hebt beheers je alle worpen, na de zwarte band volgen nog een aantal banden. Je kan tot de 5e dan halen door te laten zien wat je met judo kan. Daarna zijn er nog dannen te behalen deze worden echter alleen uitgereikt indien je of bijzondere prestaties neerzet of bijzonder werk verricht voor de JBN.

Waarom lid worden van de judo bond?

Als judoka van Sport Centrum Putten ben je niet automatisch lid van de JBN. De judoka dient hiervoor zelf initiatief te nemen. De kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van de leeftijd van de judoka. Kijk op www.jbn.nl voor meer informatie

 


Terug

Judo
Vrijdag - 28 februari:

17:15 uur Blocked

zaterdag - 29 februari:

10:15 uur Blocked

maandag - 02 maart:

16:00 uur (22)

17:00 uur (22)